Espoon RKP kannattaa kunnallisveron alennusta

Okategoriserade

Espoon kaupunginhallitus kokoontui 16. lokakuuta päättämään kaupungin veroprosentista vuodelle 2024.

Espoossa veroprosentti on ollut tänä vuonna 5,36 prosenttia. Lain mukaan kunnallisveroprosentti asetetaan enimmillään yhden desimaalin tarkkuudella vuodesta 2024 alkaen, joten Espoon nykyistä kunnallisveroprosenttia on tarpeen tarkistaa. 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ehdotus oli, että veroprosentti tarkistetaan hieman alaspäin, 5,3 prosenttiin. Alentamista nähtiin perusteltuna, sillä kiinteistöveroa ollaan samalla korottamassa.

RKP kannatti kaupunginjohtajan 5,3 prosentin ehdotusta. Kaupunginhallituksen kokouksessa kuultiin ehdotus myös vielä alhaisemmasta kunnallisveroprosentista.

– Mielestämme pieni korjaus alaspäin on perusteltu, kun kiinteistövero on nousemassa. Emme kuitenkaan voineet kannattaa kunnallisveron merkittävää alentamista, sillä se olisi väärä signaali taloudellisesti vaikeina aikoina. Espoolla on jatkossakin erittäin kilpailukykyinen kunnallisvero – vain muutamassa muussa kunnassa koko maassa kunnallisvero on alle kuusi prosenttia, sanoo Karin Cederlöf, joka osallistui kaupunginhallituksen kokoukseen RKP:n edustajana.

Avainsanat: Array

Elinvoimainen Espoo -ohjelmaryhmän väliraportti

Elinvoimainen Espoo* -ohjelman pitkän aikavälin tavoitteina on kohentaa Espoon houkuttelevuutta yritysten ja osaajien keskuudessa, parantaa työvoiman ja työn tarjonnan parempaa kohtaamista ja vahvistaa yritysmyönteisyyttä. Erityisinä kohderyhminä ovat kansainväliset espoolaiset sekä…

RKP tuki kuntaveron laskemista 5,3 prosenttiin vuodelle 2024

Valtuuston keskusteli kokouksessaan 23.10.2023 tulevan vuoden veroasteista. Christina Gestrin painotti puheenvuorossaan tulevia investointitarpeita, kasvavia kustannuksia esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa sekää vastuullista taloudenpitoa. “SFP stöder stadsdirektörens förslag om en kommunalskatt på…