Håkan Blomberg fortsätter gärna som ordförande

Förändringens vågor sveper över SFP

Turbulensen inom partiet har varit stor den senaste tiden, men samtidigt får vi väl ändå se denna turbulens som ett bra tecken. Tack och lov har stormen bedarrat och vi ser nu fram emot ett partiordförandeval på partidagen i juni. Samtidigt skall ett nytt partiprogram godkännas och vi får hoppas att det ger vind i seglen åt vår nya partiordförande. I skrivande stund har i alla fall en ypperlig kandidat, Anders Adlercreutz, meddelat sitt intresse för ordförandeposten.

Utöver ordförandevalet har vi EU-val på kommande och 2025 blir det då kommunalval utgående från nytt partiprogram och nytt ledarskap inom partiet. Det borde ge oss en reell chans för det första att återta våra positioner och för det andra att även uppnå ett tidigare oskådat understöd. Kräver säkert ett tänk utöver det traditionella.

För mig personligen känner jag via nämnda förändringar att jag gärna kan tänka mig att fortsätta som ordförande för SFP i Esbo, i alla fall ett år till. Från sommaren 2024 framåt kommer jag dessutom att ha mera tid för detta då man inte varje dag har ett jobb att sköta.

SFP i Esbo väljer ordförande på sitt årsmöte den 19 mars.

Etiketter: , , Array

Håkan Blomberg: Vi är övertygade om att vi kan växa som parti

De stora världspolitiska händelserna i Ukraina och Israel har onekligen satt sina spår också på SFP:s verksamhet här i Esbo. I relation till dessa händelser känns våra problem med bland…