Puheenjohtaja Håkan Blomberg asettuu ehdolle jatkokaudelle

Muutosten aallot pyyhkäisevät RKP ylitse

Turbulenssi puolueessa on viime aikoina ollut merkittävä, mutta samalla se voidaan nähdä myös hyvänä merkkinä. Onneksi myrsky on laantunut ja puolueella on edessä puheenjohtajavaalit kesäkuun puoluekokouksessa. Puoluekokouksessa on myös tarkoitus hyväksyä uusi puolueohjelma, jonka toivomme antavan tuulta purjeisiin uudelle puheenjohtajalle. Tätä kirjoitettaessa ainakin yksi erinomainen ehdokas, Anders Adlercreutz, on ilmoittanut olevansa  kiinnostunut puheenjohtajuudesta.

Puheenjohtajavaalien lisäksi on tuloillaan EU-vaalit ja 2025 kunnallisvaalit, joihin puolue suunnistaa uuden puolueohjelman ja puheenjohtajan turvin. Näiden johdolla pitäisi ensinnäkin olla mahdollista ottaa takaisin menetettyjä positioita ja toisaalta myös kasvattaa kannatusta uusille luvuille. Tämä vaatinee tavallisesta poikkeavaa ajatusmaailmaa.

Minulle henkilökohtaisesti mainitut muutokset tarkoittavat, että voisin mielelläni jatkaa RKP Espoon puheenjohtajana, ainakin vielä vuoden verran. 2024 kesästä alkaen tälle on myös enemmän aikaa, kun ei tarvitse joka päivä mennä töihin.

Espoon RKP valitsee puheenjohtajan vuosikokouksessaan 19.3.

Avainsanat: , , , Array

RKP tuki kuntaveron laskemista 5,3 prosenttiin vuodelle 2024

Valtuuston keskusteli kokouksessaan 23.10.2023 tulevan vuoden veroasteista. Christina Gestrin painotti puheenvuorossaan tulevia investointitarpeita, kasvavia kustannuksia esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa sekää vastuullista taloudenpitoa. “SFP stöder stadsdirektörens förslag om en kommunalskatt på…