Anne Ahlefelt återvald på årsmöte

Sfp i ESbo

Årsmötet för SFP i Esbo återvalde Anne Ahlefelt, som valdes för första gången år 2020.

– Jag är tacksam  för förtroendet att få leda SFP i Esbo. Det är mycket på gång i staden och det finns många viktiga frågor som jag tycker att vi i SFP aktivt skall vara med och påverka på olika sätt, säger Anne Ahlefelt.

Årsmötet diskuterade verksamheten och hur den påverkats av pandemin under det gångna året.

– Under det gångna året har vi blivit bättre på att samarbeta och finna nya verksamhetssätt. Dessutom är vi nu mitt uppe i en valkampanj som är både intensiv och rolig. Jag känner mig motiverad att fortsätta det hårda arbetet med våra kandidater och lokalavdelningar. Vi har ett fantastiskt och otroligt engagerat gäng som tillsammans arbetar hårt för att vi skall vara framgångsrika i valet och jag tror att vi kommer att göra ett bra resultat, säger Anne Ahlefelt.

– Jag vill dessutom vara med och bygga upp ett starkare samarbete med stadens alla invånare och i Esbo är det viktigt att vi då arbetar tvåspråkigt, ja till och med trespråkigt. Det här skall vi göra tillsammans med våra förtroendevalda och aktiva medlemmar så att SFP och den politik vi gör skall synas, höras och kännas bland invånarna i Esbo, säger Ahlefelt.

I början av mötet presenterade Vice ordförande för SFP Silja Borgarsdóttir-Sandelin partiets stadspolitiska program och ämnet diskuterades ivrigt.

– En hållbar stadspolitik där planeringen ger utrymme för olika typer av byggande, både bostäder och annat,  samt goda förutsättningar för företagande behövs också i Esbo. Esbo kan vara en modern och trivsam stad, sammanfattar Ahlefelt.

Till SFP i Esbos styrelse valdes representanter för de sju lokalavdelningarna samt specialföreningarna Svensk Ungdom, Svenska Kvinnoförbundet och Svenska seniorer i Nyland.

Etiketter: , , , Array

SFP i Esbo: Vi förbinder oss till coronasäker kampanj

Fullmäktigepartierna i Esbo har kommit överens om gemensamma principer för coronasäkerhet under valkampanjen   Fullmäktigepartierna i Esbo hoppas, att kommunalvalet, som ordnas den 18.4 kommer att kunna arrangeras på säkert…

Diskussion om stadspolitik på årsmötet

SFP i Esbo höll årsmöte den 24 mars 2021 på Zoom. I samband med årsmötet hade vi besök av partiets vice ordförande Silja Borgarsdóttir-Sandelin, som presenterade partiets stadspolitiska program. Stadspolitiska…