Espoon Rkp vastustaa tuloveroprosentin korotusta

Budget

Rkp:n valtuustoryhmä perustelee asiaa sillä, että korotus ei ratkaise kaupungin taloutta pitkällä tähtäimellä. Varsinainen ongelma on, että kulutuksen kasvu on huomattavasti tuloja suurempaa. Kunnallisveroprosentti tulisi pitää vuoden 2018 tasolla myös ensi vuonna.

”Kunnallisveron 0,25 prosenttiyksikön korottaminen, kuten eräät puolueet ovat ehdottaneet antaisi ymmärtää, että talouden epätasapaino voitaisiin ratkaista veronkorotuksella. Itse asiassa vaikutus olisi päinvastainen, siirtäessään ongelmat tulevaisuuteen. Vastuullinen taloudenpito edellyttää kulujen kasvun hidastamista Espoossa ja painotusta ennaltaehkäisevään toimintaan sosiaali- ja terveystoimessa sekä koulujen oppilashuollossa”, toteaa ryhmäpuheenjohtaja Christina Gestrin.

On luonnollista, että Espoossa ja Helsingissä on hieman maan keskiarvoa alempi tuloverotus, koska mm asumiskustannukset ovat huomattavasti korkeammat alueella, jatkaa Gestrin.

Espoon valtuusto päättää kunnallisveroista ensi maanantaina, 21.10.

Etiketter: , , Array

Sfp i Esbo emot förhöjning av skattesatsen

Sfp:s fullmäktigegrupp anser att en förhöjning av den kommunala skattesatsen inte löser stadens ekonomi på längre sikt. Det stora problemet är att utgiftsökningen  är betydligt större än intäkterna. SFP anser…

Gestrin: Sfp vill behålla skatteprocenten på nuvarande nivå

Gruppordförande Christina Gestrin höll Sfp:s gruppanförande i  fullmäktige, då skattesatserna diskuterades. Ordförande, bästa fullmäktige SFP stöder bevarandet av kommunalskatten på nuvarande nivå.  Att höja skatten skulle inte lösa de ekonomiska…