Läsecirkelns Omställningens tid första träff

Evenemang

Läsecirkeln sammanträder första gången måndagen den 18 april 2016 kl 18:30 – 20:30. Platsen är Benita Åkerlunds hem i Sökö på Esboviksvägen 16 (stor gul villa). Kommer man med buss går exempelvis bussarna 147 och 42 ända fram. Avstigning vid hörnet mellan Övergårdsvägen och Esboviksvägen.

På den första träffen läser vi förordet samt de två första kapitlen i boken fram till sidan 56. Boken Omställnings tid finns i hyllan på många bibliotek i Helsingforsregionen, så det är lätt att reservera ett exemplar.

Jag skickar några förslag till diskussionsteman som jag fått av den svenske författaren Björn Forsberg per mejl.

Temat i de första kapitlen är energi och för att få ett Finlands- och i all synnerhet ett Esbo-perspektiv på frågorna bjuder vi in DI och direktör Kristian Rehnström från Fortum Heat and Power Oy. Kristian är dessutom SFP-are från grannstaden Vanda, så tillfället erbjuder dessutom en möjlighet att nätverka inom SFP. Ungefär 30 minuter är reserverat för Kristian, i övrigt är ordet fritt.

Vi kommer att hålla kontakt via WhatsApp – det är mitt förslag i alla fall, låt oss se under första träffen om detta passar alla deltagare eller om vi ska komplettera med e-mejl eller sms. Till första träffen kontaktar jag dessutom alla med e-mejl eller facebook.

Välkomna!

SFP i Esboviken bjuder på kaffe med tilltugg.

Nyanmälningar: meddela gärna på förhand om deltagande till uffe.sjogren@gmail.com

Etiketter: , Array

Esbo stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2016

Fullmäktigeledamot Christina Gestrin höll följande anförande under debatten i stadsfullmäktige 14.3 2016. Ordförande, bästa fullmäktige Svenska folkpartiets fullmäktigegrupp stöder tillkomsten av ett program med mål och riktlinjer för produktivitet och balansering av…

Årsmöte den 31 mars kl. 18.30

Välkommen på Sfp i Esbos årsmöte på Lagstad Hembygdsgård (Gamla Lagstadsvägen 4) torsdagen den 31 mars klockan 18.30. Vi inleder med vår gäst, riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Lätt servering. Välkomna!