SFP i Esbo kräver lika behandling för nyanställda lärare oberoende av språk

SFP i Esbo anser, att alla nyanställda lärare bör ha samma anställningsförhållanden.

Nyanställda lärare i Esbo anställs vid olika tidpunkter på grund av att de finskspråkiga och svenskspråkiga skolorna inleder sitt arbete vid olika tidpunkter. De finska skolorna inleder höstterminen tidigare och har i stället ett längre höstlov.

“Det är oacceptabelt, att anställda i våra skolor får  olika lön för skolåret beroende på vilket språk som skolan använder. Vi hoppas, att Esbo kan åtgärda detta och behålla sitt goda rykte som arbetsgivare”, kommenterar Bo Lönnqvist, ordförande för SFP i Esbo.

SFP i Esbo föreslår, att alla nyanställda lärare i Esbo anställs med samma startdatum i början av höstterminen . På det sättet skulle alla lärare ha lika många arbetsdagar och få samma lön för skolåret.

Etiketter: Array

SFP i Esbo nominerade 77 kandidater

SFP i Esbo nominerade 77  kandidater till kommunalvalet, som går av stapeln den 9 april 2017. “Vi har en utmärkt kandidatbukett, med en jämn ålders- och könsfördelning. Våra kandidater har…