Håkan Blomberg vill bli ordförande för SFP i Esbo

Sfp i ESbo

Föreningens sittande ordförande Anne Ahlefelt har meddelat, att hon inte står till förfogande. Ahlefelt har varit ordförande för SFP i Esbo i tre år.

“Jag har varit stolt ordförande för SFP i Esbo i tre år, men nu är det tid för mig att ge vidare stafettpinnen. Det har varit ett nöje att få arbeta tillsammans med styrelsen, våra lokalavdelningar och medlemmar för att göra SFP:s politik synlig i Esbo. Det finns en så otrolig potential inom vår organisation och vi är verkligen starkare tillsammans. Det här hoppas jag att jag kunnat förmedla och bidra till som ordförande, säger Ahlefelt.

Vi i SFP behövs definitivt.

Håkan Blomberg, som också kandiderar i riksdagsvalet, har varit vice ordförande under flera år och tycker att det är naturligt att ta steget till ordförande just nu, då den nuvarande ordföranden inte ställer upp för omval.

” Vårt samhälle har förändrats kraftigt och den processen fortsätter, vilket betyder att vill vi i SFP framöver sitta med i maktens korridorer och påverka, så krävs det kreativa lösningar och utveckling av etablerade verksamhetsformer för att utvidga vårt understöd bland befolkningen. Samtidigt bör vi fortsätta värna om det finlandssvenska arvet, säger Blomberg.”

Också den avgående ordföranden Anne Ahlefelt reflekterar kring de stora omvälvningarna under de sista åren.

” Under min ordförandeperiod har vi tagit oss igenom en pandemi, ett kommunalval, ett välfärdsområdesval och nu en rätt långt kommen kampanj inför riksdagsvalet i april – jag tror det räcker bra för denna gång”, avslutar Anne Ahlefelt.

SFP i Esbo samlas till årsmöte tisdagen den 21 mars kl. 18.00 i fullmäktigehuset i Esbo.

Etiketter: , Array

SFP i Esbo behövs i riksdagen – våra kandidater

Riksdagsvalet hålls 2.4.2023.  Funderar du på vem som kunde vara din kandidat? Bekanta dig med våra Esbo-kandidater på SFP i Esbos valsida. SFP:s valsida Information om riksdagsvalet på justitiemenisteriets valsida …

Eva-Lena Gästrin: Alla barn i Esbo ska ha jämlika möjligheter till språkbadsundervisning

I Esbo kan man ta del av språkbadsundervisning i småbarnspedagogiken och under hela grundskolan. I språkbadsklasser studerar barnen en del ämnen på finska och andra ämnen på svenska. Just nu…