Eva-Lena Gästrin kandiderar i riksdagsvalet

Okategoriserade

19.09.2018

Eva-Lena Gästrin, fullmäktigeledamot i Esbo, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Nylands valkrets.

– Arbetet i fullmäktige har varit mycket intressant och jag vill gärna fortsätta det också på riksnivå, säger Gästrin.

Gästrin kommer i sin kampanj att fokusera på sociala frågor, i synnerhet barnfamiljers välmående.

– Barnfamiljer behöver flexibel service och stöd, så att barnens skolgång och fritid samt föräldrarnas möjligheter att sköta sitt jobb fungerar möjligast smidigt, säger Gästrin.

Gästrin, som är sjukskötare till utbildningen och också har jobbat inom hemvården, vill också arbeta för att äldre själva ska få välja om de vill bo kvar i sitt eget hem eller flytta till serviceboende.

– Fungerade vård på det egna modersmålet ska alltid finnas tillgänglig oberoende av vad man väljer, säger Gästrin.

 

Eva-Lena Gästrin är 38 år gammal och bor i Esbo, där hon också är född och uppvuxen. Under somrarna är hon fritidsboende i Sibbo. Hon bor med sin 9-åriga son och har nyligen startat ett eget företag som erbjuder tjänster inom simundervisning och livräddning. Gästrin har också långvarig erfarenhet av att jobba som sjukskötare både inom den offentliga och den privata sektorn och har fungerat som simlärare i nästan 20 år.

Etiketter: , Array

Sfp stöder bostadsprogrammet

Christina Gestrin om bostadsprogrammet, som behandlades i fullmäktige 10.9: Sfp stöder bostadsprogrammet och förhandlingsresultatet mellan grupperna. Vi anser att målsättningarna för bostadsproduktionen är rätt dimensionerade med beaktande av att staden…

Seniorrabatten ska gälla hela tiden

”Den föreslagna, begränsade seniorrabatten är otillräcklig”, påpekar Gustav Båsk, som representerar Sfp i Äldrerådet i Esbo. Sfp i Esbo anser att rabatten på 50% bör gälla hela tiden, alla typer…